Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Alfa Romeo Giulietta (2010 - trenutno)

Giulietta

Naslednica modela 147, atraktivnog i sportskog izgleda, skrivene ručice zadnjih vrata tako da asocira na kupe ili trovratnu verziju. Nažalost, praktičnost joj nije jača strana, što odbija mnoge porodične vozače koji bi rado vozili takvu Alfu, ali malo mesta pozadi i mali prtljažnik sreću kvare. Ipak, zato hrabro brani čast imena Alfa Romeo kada je vožnja u pitanju.

Prednosti Prednosti

vozne osobine
dizajn
imidž

Mane Mane

mali prtljažnik
prostor na zadnjoj klupi
preglednost

Opis modela

Generalne informacije

Dostupna je isključivo kao hečbek sa petora vrata. Dužine je 4.351 mm. Redizajnirana je 2014. godine, kada je dobila novu masku hladnjaka, drugačija prednja sedišta, a stigla je i nova verzija dizel motora od 2.0 litra sa 150 KS i 380 Nm. Ponovo je redizajnirana 2016. kada je dobila prednji deo koji asocira na model Giulia. Godine 2019. temeljno je obavljena ponuda motora u smislu ekoloških normativa. Najsnažnija verzija je Quadrifoglio Verde koja se proizvodila do 2016. godine sa 1.75-litarskim motorom od 235 ili 240 KS, nižim oslanjanjem za 1.5 cm napred i 1 cm pozadi. Podrazumeva se da ima i razne sportske dodatke, kao i znatno bolje kočnice.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Ford Focus, Renault Megane, BMW serije 1…

Unutrašnjost

Vozačko okruženje je vrlo zanimljivog dizajna. Deluje pomalo neobično. Imate osećaj da ste u premijum automobilu. Ipak, kvalitet materijala varira, pa ima delova koji su od tvrde plastike, te ne deluju baš sjajno na dodir, a ima i površina od mekšeg i kvalitetnijeg materijala. Neki elementi su obojeni tako da imitiraju aluminijum. Enterijer je osetno unapređen prilikom redizajna. Sedišta su solidna, udobna a prilikom redizajna su takođe unapređena. Vozač može lako da nađe idealnu poziciju za volanom. Finalna obrada u kabini je dobro izvedena. Pozadi je prilično loša ponuda prostora.

Praktičnost

Prtljažnik ima 350 litara zapremine, što nije sjajno za ovu klasu. Nemamo pouzdane podatke po pitanju zapremine koja se dobija kada se obore nasloni zadnje klupe. Ima malo pregrada za ostavljanje čaša, flaša i raznih sitnica, pri čemu nisu baš zadovoljavajućih dimenzija, što može da iritira u vožnji.

U vožnji

U krivinama je sjajna, mada su je neki popularni britanski auto novinari kritikovali po pitanju voznih osobina. Možda nije najagilnija i možda nema najdirektniji upravljač, sa najboljim “fidbekom”, ali pruža odličan osećaj u vožnji. Takođe je vrlo sigurna i stabilna, pa imate osećaj da možete opušteno da vozite kroz krivine i brže nego što bi trebalo. Poseduje sistem za podešavanje raznih parametara, pa vozač može da podešava npr. osetljivost papučice gasa, rad servo upravljača (težinu i progresivnost volana), rad ESP-a, itd. Redizajnirana verzija ima unapređeno vešanje, pa se još bolje ponaša na putu. Takođe je i udobna, što se ne bi očekivalo s obzirom na dobre vozne osobine. Svi benzinci osim najsnažnije 1.75-litarske imaju 1.4 litra radne zapremine i turbo punjač, a snaga im se kreće od 105, preko 120, do 170 KS. Dakle, atmosferskih benzinaca nema. Što se tiče dizelaša, tu su 1.6 i 2.0-litarski MultiJet motori u različitim verzijama snage.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Potrošnja Motor

Odlican motor 2.0 JTDm2 od 140ks, u dinamiku stvarno ide ko mala formulica. 1.6 motori po meni slab za ovaj auto. ali neko ce reci da je ok... Odlicno lezanje po putu / Krivinama. Potrosnja jako dobra prosek 6l, (na 100km - 4,5l, na 120 - 5,5l. na 150 6,5l) Za 2 godine samo standardni servisi, po neki stabilizator zamenjen i nosac motora.

Mane Mane

Mane standardne za Giuliettu, Bluetooth crkava - popravka 50-80eur, mada ja je nisam ni popravljao jer mi ne treba Zadnji gepek - instalacije, znaju da korodiraju zice, ali to je glupost, samo se prespoje. Problem kao i kod Fiata 500, podizanje plastike od suvozačevog AIRBAG-a, to skoro svaki drugi je počeo da se podiže, uglavnom od vozila koji stizu iz toplijih krajeva. Mogli su malo bolje da rese ulaz na zadnja vrata u supštini jako dobar auto

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 205/55/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 0 din do 15.202 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 5.437 din do 14.390 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 25.890 din do 38.058 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP - 5*

Odrasli:
97%
Deca:
85%
Pešaci:
63%
Sigurnosne asistencije:
86%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 93 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase