Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Audi A4 (2004 - 2009)

Izvor: Art Konovalov / Shutterstock.com

Audi A4

Audi A4 B7, u stvari je temeljno redizajnirani Audi A4 B6, verovali ili ne. To, međutim, ne smeta ljubiteljima ove marke da ga smatraju najpoželjnijom limuzinom u svojoj klasi. Uostalom, i B6 je sasvim dobar auto – u čemu je onda problem? A B7 ima bolje upravljanje, oslanjanje, znatno savremeniji i atraktivniji dizajn...

Prednosti Prednosti

kvalitet
vozne osobine
dizajn

Mane Mane

cena polovnjaka
pregrade/ostave za stvari
otvor prtljažnika kod sedana

Opis modela

Generalne informacije

Dakle, A4 B7 je ozbiljno redizajnirani A4 B6. Između ostalog, dobio je drugačije upravljanje, sređeno je oslanjanje, ubačeni su novi motori, nova savremenija multimedija, napredniji ESP, maska hladnjaka je dobila novi „korporativni“ izgled (kao A6 C6 - 3. generacije)... Sa druge strane, enterijer je ostao gotovo isti, mada vlasnici i ljubitelji automobila VW grupacije generalno ni ne očekuju neke velike promene po ovom pitanju – zašto menjati nešto što je već savršeno? Stigao je 2.0 TDI od 140 KS koji je izazvao pomešana osećanja. Postoje dve verzije, sa 8 i 16 ventila, koje imaju istu snagu i obrtni moment, a koja će biti ugrađena zavisilo je od toga da li auto ima DPF filter. Još uvek nije uvedeno common-rail ubrizgavanje. Tu je i verzija od 170 KS. Na radom mnogih, zadržan je 1.9 TDI u verziji sa 115 KS. „Zloglasni“ 2.5 TDI je ubrzo zamenjen 2.7 TDI motorom sa 180 KS. Stigao je i 3.0 TDI sa 204 ili 233 KS u zavisnosti od godišta. Benzinci nisu bili naročito popularni, mada su 1.8T sa 163 KS i 2.0 TFSI (sa direktnim ubrizgavanjem) prilično zanimljive opcije. Audi A4 B7 dostupan je kao sedan, karavan i kabriolet.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: BMW serije 3, Mercedes C klase, VW Passat…

Unutrašnjost

Kvalitetni materijali, kao što smo već rekli vrlo slično kao kod B6. Međutim, dosta toga zavisi od paketa opreme. U najbogatijim paketima imamo najviše mekih, kvalitetnih i luksuznih materijala i detalja. Udobna sedišta u osnovnoj verziji, ali i u sportskim verzijama, kada sedišta imaju mnogo više opcija za podešavanje i bolju bočnu podršku. Ergonomija odlična kada su komande u pitanju. Vozač u svakom slučaju može da nađe idealnu poziciju sedenja. Ponuda prostora pozadi je zadovoljavajuća – zavisi od visine vozača/suvozača i putnika pozadi.

Praktičnost

Dužine je 4.586 mm, dok je kabriolet nešto kraći. Sedan ima prtljažnik od 460 do 720 litara, a karavan od 442 do 1.184 litra kada se obore zadnji nasloni. Kabriolet ima od 246 do 315 litara prtljažnog prostora. Praktičnost nije baš najbolja kada su u pitanju pregrade za ostavljanje stvari. Da, tu su određeni vrlo korisni detalji, ali npr. pregrade u vratima nisu zadovoljavajuće, pregrada ispred suvozača deluje veliko, ali je nepravilnog oblika i slično.

U vožnji

U vožnji siguran i stabilan, bolji od B6-ice. Istovremeno udoban, naravno u zavisnosti od veličine točkova i izbora vešanja. Verzija 1.9 TDI sa 115 KS proizvodila se do 2008. godine – dakle, od početka do kraja. Ubrzava do 100 km/h za 11,2 sekunde, što je daleko od nečega čime bi vlasnik A4-ke mogao da se hvali, ali bar je reč o pouzdanom motoru uz koji će auto jednog dana sigurno lako naći kupca. Sa druge strane, 2.0 TDI sa svojih 140 KS do stotke stiže za 9,7 sekundi, što deluje znatno primamljivije. Verzija 2.0 TDI sa 170 KS isto to postiže za 8,6 sekundi, što je već čini vrlo zanimljivom po pitanju performansi. Audi S4 je zadržao isti motor iz B6-ice, dok je RS4 po prvi put postao dostupan kao sedan i kabriolet – kod prethodnih generacija RS4 se proizvodio samo kao karavan.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 195/65/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.554 din do 8.395 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.980 din do 10.627 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 32.907 din do 36.320 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
5*
Deca:
4*
Pešaci:
2*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 730 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase