Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Ford Fusion (2002 - 2012)

Izvor: James Hime / Shutterstock.com

Ford Fusion (2002 - 2012)

Ford Fusion je baziran na modelu Fiesta - sa njom deli platformu, obilje mehanike, sve motore i menjače, itd. Cilj je bio da se stvori vrlo kompaktno vozilo, ali sa unapređenom praktičnošću i multifunkcionalnošću. Fusion je za nijansu duži i širi od Fieste, ali je osetno viši, pa se tako dobilo na unutrašnjem prostoru.

Prednosti Prednosti

preglednost
vozne osobine
praktičnost

Mane Mane

udobnost
kratka prednja sedišta
preglednost instrument table

Opis modela

Generalne informacije

Ford Fusion je za nijansu duži od “magična” 4 metra, preciznije za 2 cm. Visok je 1,5 metara. Tako je dobijen auto koji u veoma kompaktnom pakovanju nudi dovoljno prostranosti da služi kao porodično vozilo za porodicu sa npr. dvoje mlađe dece. Nažalost, kupci u mnogim zemljama, pa i kod nas, nisu bili naročito oduševljeni ovim automobilom. Možda jednostavno nisu znali u koju klasu uopšte spada, pošto je ovo paktično Fiesta prepravljena u neku vrstu veoma kompaktnog minivena, dok spolja mnoge asocira na neki mikro-SUV… Fusion je prestao da se proizvodi nakon samo jedne generacije. Optimalna motorizacija za prosečnog vlasnika su 1.4-litarski benzinac ili dizelaš iste zapremine, a za ambicioznije vozače tu su 1.6 TDCI sa 90 KS i 1.6 16V benzinski motor sa 101 KS. Fusion se generalno pokazao kao pouzdan automobil, uključujući i motore. Redizajniran je 2005. godine.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Opel Meriva, Mercedes A Klase, Honda Jazz…

Unutrašnjost

Enterijer nije stilski baš atraktivno izveden. Deluje hladno, pa čak i kada se ovaj model pojavio bilo je kritika da deluje nedovoljno savremeno. Istina, kod mlađih, redizajniranih verzija, naročito onih sa bogatijom opremom, enterijer deluje znatno privlačnije. Komande su ergonomično postavljene, pregledne i lake za upotrebu, osim nekoliko izuzetaka. Kvalitet materijala je solidan, prosečan za ovu klasu. Vozačeva pozicija je malo povišena, tako da ima dobru preglednost u svim smerovima. Ručica menjača je na dohvat ruke.

Praktičnost

Zahvaljujući više postavljenoj zadnjoj klupi lakše je ubacivati i vaditi decu iz dečijeg sedišta. Takođe i odraslima je generalno lakše da ulaze i izlaze iz automobila. Naslon zadnje klupe se obara u odnosu 60:40. Naslon suvozačkog sedišta takođe može u potpunosti da se preklopi tako da mogu da se ubace i duži predmeti, kao npr. merdevine dužine 2,3 metra. Ima prosečan broj pregrada i ostava za sitnice - očekivalo bi se više za vozilo ove vrste. Teret se u prtljažnik ubacuje veoma lako zahvaljujući širokom otvoru pravilnog oblika i niskom tovarnom pragu. Prtljažnik ima zapreminu od 335 do 1.175 litara kada se obore nasloni zadnje klupe.

U vožnji

Ne može da se pohvali naročitom udobnošću, naročito po lošijim putevima i preko većih neravnina. Ipak, zato je u krivinama siguran i stabilan. Pruža bolje vozne osobine nego što to njegov spoljašnji izgled obećava. Uostalom, baziran je na modelu Fiesta, a Ford je solidan akcenat i tada stavljao na dobro ponašanje svojih vozila na putu. Ima identičnu ponudu motora kao Fiesta. Ručica menjača je precizna.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Potrošnja

ima komociju i prostor,lep dizajn,mala potrosnja

Mane Mane

malo bucan i trom,nemogu da potrosim gorivo,uvek po nesto mora da se dopravi...sve u svemu odlican

Pogledajte ostale utiske za:

Ford Fusion Hečbek (2002-trenutno)

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 195/60/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.260 din do 14.710 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.958 din do 11.617 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 17.900 din do 25.600 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Pešaci:
2*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 73 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase