Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Ford Mondeo (2000 – 2007)

Izvor: Tupungato / Shutterstock.com

Ford Mondeo druga generacija

Mondeo druge generacije znatno je napredovao u odnosu na svog prethodnika. Generalno je veoma pouzdan, zbog čega je postao i prilično tražen među polovnjacima, naročito kada su dizelaši u pitanju. Ovaj Mondeo ima solidne zasluge za uspešan povratak Forda na zasluženo mesto u Evropi.

Prednosti Prednosti

vozne osobine
prtljažnik
udobnost

Mane Mane

pojedini skupi delovi
korozija
preglednost unazad

Opis modela

Generalne informacije

Može se reći da je svojevremeno bio neopravdano zapostavljen i kao limuzina i kao karavan. Udoban je, ali se takođe odlično ponaša pri oštrijoj vožnji. Međutim, generalno ga vozači ne smatraju automobilom naročito dobrih voznih karakteristika. Slično važi i za pouzdanost. Naprotiv, pre ćete čuti kritiku da su za njega skupi delovi. Sa druge strane, zbog toga mu cena nije visoka kao kada su u pitanju neki izvikani modeli koji su realno lošiji i kvarljiviji automobili od njega, tako da vozači koji se dobro informišu i nađu dobar primerak mogu sebi da obezbede novije i očuvanije vozilo za isti novac. Primerci sa početka proizvodnje su osetljiviji na koroziju, pa treba obratiti pažnju. Slična je situacija kao sa Ford Focusom prve generacije.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Citroen C5, Opel Vectra, Renault Laguna…

Unutrašnjost

Na zadnjoj klupi ima dovoljno mesta za dvoje krupnijih odraslih putnika - može i treći da se smesti, ali im neće biti baš komforno. U zavisnosti od paketa opreme kabina izgleda prilično lepo. Vozač može lepo da se smesti zahvaljujući dobrim mogućnostima podešavanja sedišta i upravljača. Komande na centralnoj konzoli su smeštene elegantno i simetrično. Sedišta su udobna i imaju dobru bočnu podršku.

Praktičnost

Sedan verzija dužine oko 473 cm ima prtljažnik od 500 do 1.370 litara. Sasvim dovoljno za prosečnu porodicu. Karavan ima osnovnu zapreminu prtljažnika od 540 do 1.700 litara kada se obore zadnji nasloni, što je takođe sasvim pristojan prostor. Ima dovoljno pregrada i ostava za sitnice.

U vožnji

Prilično je udoban i pravo je zadovoljstvo ići njime na duža putovanja, čemu doprinose i udobna sedišta. Međutim, to ne znači da su žrtvovane vozne osobine, odnosno da se loše ponaša u krivinama. Ima direktan upravljač i vrlo sigurno i neutralno se ponaša u krivinama. Kada su dizelaši u pitanju tu su stariji TDDI motori koji su pouzdaniji, mada problem i to skup zna da napravi Bosch pumpa. Sam motor, odnosno dizne, generalno su otporni na loše gorivo. Imamo i savremenije TDCI koji pored osetljivijih dizni imaju i plivajući zamajac, što plaši mnoge potencijalne kupce. Inače, TDCI ima common-rail ubrizgavanje.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 185/65/R14:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 4.358 din do 10.358 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.462 din do 10.548 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 21.592 din do 42.002 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Pešaci:
2*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 53 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase