Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Hyundai Tucson (2004 - 2009)

Izvor: Vastram / Shutterstock.com

Tucson prve generacije

Ovaj urbani terenac može da ispuni višestruku ulogu - od svakodnevnog porodičnog automobila, do terenca koji može da savlada većinu neuređenih puteva ili terena bez puta, sve dok uslovi nisu suviše teški. Sa dužinom od “samo” 433 cm dovoljno je kompaktan za opuštenu vožnju po gradu, naročito zbog bolje preglednosti i lakšeg penjanja uz ivičnjake.

Prednosti Prednosti

udobnost
svestranost
pouzdanost

Mane Mane

percepcija kvaliteta enterijera
performanse slabijeg motora
hod ručice menjača

Opis modela

Generalne informacije

Kada se ovaj model pojavio, glavna mana mu je bila to što ne nosi znak neke prestižne marke na masci hladnjaka, odnosno što nema imidž nekog poznatijeg brenda. Međutim, ubrzo su kupci prepoznali njegove brojne kvalitete, kao i njegovu svestranost, pri čemu se nudio po ceni nižoj od direktne konkurencije. Tucson je bio jedan od modela presudnih da se imidž marke Hyundai podigne na znatno viši nivo. Dizel motor od 2.0 litra sa 112 KS predstavlja odličnu meru za svakodnevnu vožnju, ali mnogim vlasnicima ipak ubedljivo više prija verzija sa 140 KS. U svakom slučaju, dugo nakon što je prestao da se proizvodi, Hyundai Tucson je ostao vrlo popularan kao polovnjak, naročito kada je u pitanju snažnija verzija, kao i redizajnirana verzija sa bogatijom opremom.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Toyota RAV4, Nissan X-Trail, Land Rover Freelander…

Unutrašnjost

Enterijer je dovoljno prostran. Čak i na zadnjim sedištima ima dovoljno prostora, pri čemu je odlično to što može da se podešava ugao naslona zadnje klupe. Enterijer nije baš maštovito dizajniran. Primenjeni materijali ne deluju luksuzno, ali su ipak kvalitetni i otporni na habanje. Solidna pažnja je posvećena ergonomičnosti komandi - sve je na dohvat ruke i jasno obeleženo. Tasteri su dovoljno veliki.

Praktičnost

Osnovna zapremina prtljažnika je 325 litara, a kada se obore nasloni zadnje klupe dobija se 1.855 litara i ravna tovarna površina. Moguće je otvoriti samo otvoriti zadnje staklo na vratima prtljažnika. Otvor prtljažnika je širok i pravilnog oblika, pri čemu tovarnog praga praktično nema, pa se teži i kabasti predmeti ubacuju bez problema. U kabini ima dovoljno pregrada i ostava. Generalno Hyundai Tucson je vrlo praktičan automobil u odnosu na svoje dimenzije ne samo zbog dostupnog unutrašnjeg prostora, nego i generalno.

U vožnji

Kada je u pitanju vožnja van asfalta, verzije sa pogonom na svim točkovima i blokadom centralnog diferencijala koji se aktivira pritiskom na dugme, nakon čega se obrtni moment raspoređuje u odnosu 50:50 na prednje i zadnje točkove, mogu vrlo dobro da se snađu i u težim uslovima. Naravno da Tucson nije surovi terenac i da nije namenjen za ozbiljne avanture, ali prosečnom vozaču koji želi povremeno da odlazi u prirodu nudi više nego dovoljno. Pri normalnoj vožnji vuku samo prednji točkovi, dok zadnji uskaču priču samo kada prednji proklizaju. Udobnost je dobra tako da će putnici biti zadovoljni kako upija neravnine. Na asfaltu se u krivinama donekle naginje, ali ne suviše, pri čemu je upravljač dobro podešen i pruža vozaču osećaj dobre kontrole nad vozilom.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Održavanje Potrošnja Komfor Motor

Sigurno najkvalitetniji automobil koji sam imao, a imao sam ih puno. Nema gde nisam stigao s njim. Obaranjem zadnjeg sedišta dobije se prostor 215x130 cm koji sam pretvarao u krevet i kampovao širom Srbije, Bosne i Crne Gore. Na svaku čuku sam se popeo. Dizel motor 2.0, 120 ks fantastičan, bez plivajućeg zamajca, prosečna potrošnja 7,2 L, na dužim putovanjima 6,8. Nijedan kvar nisam imao na njemu. Samo servis i napred.

Mane Mane

Mana je što se ne pravi više.

Pogledajte ostale utiske za:

Hyundai Tucson Džip/SUV (2004-2009)

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 215/65/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 7.918 din do 19.525 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 7.339 din do 20.324 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 28.000 din do 101.000 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Deca:
3*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 110 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase