Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Hyundai Tucson 2015 – trenutno

Izvor: Philip Lange / Shutterstock.com

Hyundai Tucson 2015 – trenutno

Reč je o trećoj generaciji, što nekoga može da zbuni, pošto je na nekim tržištima ranije bio prodavan kao ix35. Dugačak je 4.475 mm - zlatna sredina za najbrže rastući segment u auto industriji. Atraktivan dizajn, bogata oprema i solidan izbor motora čine ga prilično popularnim izborom u ovom segmentu gde je konkurencija oštrija iz dana u dan.

Prednosti Prednosti

zvučna izolacija
ergonomija
udobnost

Mane Mane

preširoka centralna konzola
naginjanje u krivinama
slaba bočna podrška napred

Opis modela

Generalne informacije

Ovaj model je u velikoj meri napredovao u odnosu na prvu generaciju. Pored pouzdanosti, atraktivnog dizajna i kvaliteta, dostupno je mnogo dodatne opreme kakva se obično očekuje kod vozila više klase premijum marki. Naravno, u skladu s dodavanjem opreme solidno raste i cena… Od prethodne generacije duži je za 7 cm, međuosovinski razmak produžen je za 3 cm i 2 cm je niži. Ne deluje kao velika razlika, ali u kombinaciji sa agresivnijim dizajnom, nove proporcije čine Tucson vizuelno znatno dinamičnijim. Redizajniran je 2019. godine.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Mazda CX-5, Kia Sportage, Toyota RAV4…

Unutrašnjost

Prostraniji je od prethodnika. Mesta na zadnjoj klupi ima prosečno za ovu klasu. Dvoje odraslih sedi udobno, dok bi troje morali malo da se stisnu. Nagib naslona zadnje klupe može da se podešava. Sedi se visoko, ali udobno. Kabina je zanimljivo dizajnirana. Ergonomija je dobra - komande su logično raspoređene i lako je navići se na njihovu poziciju. Nije sve baš idealno, ali reč je o sitnicama koje ne odvlače pažnju u vožnji. Kvalitet materijala je dobar i za sada se pokazalo da je otporan na habanje i ogrebotine.

Praktičnost

Osnovna zapremina prtljažnika je 488 litara, a obaranjem naslona na zadnjoj klupi povećava se na 1.478 litara. Ima dovoljno pregrada za sitnice. Kupci mogu da biraju između verzija sa prednjim i integralnim pogonom. Zahvaljujući mekom i udobnom oslanjanju, uz izbor odgovarajućih guma prilagođenih vožnji van puta, Tucson može da bude odlično prevozno sredstvo za duže vožnje po neasfaltiranim putevima ili za duži odlazak u prirodu, što sa mnogim njegovim konkurentima zbog nedostatka udobnosti ne bi bilo baš prijatno.

U vožnji

Zvučna izolacija je odlična, tako da ne smeta ni šum vetra pri visokim brzinama na auto-putu ni vožnja po lošim ili neasfaltiranim putevima. Lako se vozi, ali se u krivinama poprilično naginje. Sve ostaje pod kontrolom, vozač nema osećaj kao da upravlja čamcem, ali ovo je bio kompromis kako bi se postigla dobra udobnost. Jedan od popularnih motora je dizelaš od 1.7 litara i 115 KS. Spada među jeftinije, relativno malo troši, pouzdan je, ali kao što možete da pretpostavite ne nudi sjajne performanse. Na sreću, maksimalni obrtni moment je dostupan od vrlo niskih obrtaja. Ipak, tu su i mnogo snažniji motori, pa svako može da bira prema svojim željama i potrebama.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 215/70/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 10.633 din do 16.345 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 8.422 din do 15.966 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 27.303 din do 40.956 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP - 5*

Odrasli:
86%
Deca:
85%
Pešaci:
71%
Sigurnosne asistencije:
71%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 132 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase