Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Opel Astra G (1998-2004)

Izvor: Joshua Sanderson Media / Shutterstock.com

Opel Astra G

Da bi se udaljili od neslavnog imidža Kadetta, u Opelu su naslednika nazvali Astra. Prva generacija je nosila dodatnu oznaku F, ali se ni ona nije baš proslavila. Zato je treća, sa oznakom G u velikoj meri uspela da “ispegla” stvari. Može se reći da je ovo pravi narodni auto.

Prednosti Prednosti

Ergonomija
Cena
Troškovi održavanja

Mane Mane

Neudobna sedišta
Pojedini dizelaši suviše bučni
Menjač neprecizan

Opis modela

Generalne informacije

Dostupna je u solidnom broju verzija - kao hečbek sa troja i petora vrata, sedan, karavan, a 2000. su stigle kupe i kabriolet verzije. Nakon što je stigla treća generacija, Astra G je nastavila da se proizvodi u Poljskoj pod nazivom Astra Classic II - uz sužen izbor verzija, motora i drugačije formiranim paketima standardne i dodatne opreme. I enterijer je izmenjen. Classic II verzija se proizvodila do 2009. godine. Prilično je pouzdana, naročito kada su u pitanju benzinske verzije. Jeftina za održavanje. Tražena je na tržištu polovnjaka, između ostalog i zbog niske cene. Servisiranje i popravljanje nije problem - ima dovoljno majstora, novih i polovnih delova. Znatno bolja antikorozivna zaštita u odnosu na prethodnu generaciju.

Drugi modeli u njenoj klasi su: VW Golf, Fiat Stilo, Peugeot 307, Ford Focus...

Unutrašnjost

Dovoljno je prostrana, ali sedišta nisu baš udobna, naročito zadnja klupa. Vozačke komande ergonomično postavljene. Dizajn vozačevog okruženja jednostavna, ali elegantan. Sedi se relativno visoko. Materijali u kabini prosečnog kvaliteta, završna obrada dobra. Dovoljno pregrada za sitnice. Pozadi ima dovoljno prostora, mada trećem putniku smeta centralni tunel i žuljaće ga deo naslona na sredini.

Praktičnost

Hečbek je dugačak 4.111 mm, ima prtljažnik od 370 litara, a kada se obore nasloni zadnje klupe dobija se 1.180 litara. Karavan ima osnovnu zapreminu prtljažnika od 480 litara (malo više od Golfa 4 karavana), a kad se obore nasloni zadnje klupe dobija se 1.500 litara. Inače, karavan je dugačak 4.288 mm. Nedovoljno pregrada za sitnice.

U vožnji

Na putu je dovoljno sigurna, neće iznenaditi vozača u nekoj kritičnoj situaciji. Volan je malo teži, ali to ne smeta u svakodnevnoj vožnji. Šalje dovoljno povratnih informacija. Udobnost je prosečna. Onima koji sednu u nju iz nekog “francuza”, verovatno će biti neudobna, dok se vlasnici starijih “nemaca” neće žaliti. Može se reći da je trap dovoljno izdržljiv za naše puteve.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Održavanje Komfor Motor

Lepo isplaniran prostor automobila. Ima dovoljno mesta svuda. Postoje delovi u raznim opsezima kvaliteta tako da ima i jako jeftinih. Mada na nekim delovima ne treba stedeti. Delova ima stvarno svuda i novih i polovnih. Auto je dosta stabilan. Motor 1.4 16v i nije toliko slab kao sto pricaju. Benzinci su dobri i dosta prelaze. Jako dobra antikorozivna zastita i moze da postoji problem samo na zadnjim rubovima.

Mane Mane

Kao sto svi kazu tvrda sedista. Trap i nije nesto udoban a moj ima ceo nov trap i nove amortizere. Zvucna izolacija i nije nesto. Retko koji ima podesavanje volana. Tasteri na volanu za sirenu su jako velika glupost. Plastike lupkaju, mada na dodir kvalitetne. Farovi brzo matiraju mada se lako poliraju. Retrovizori vibriraju.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 195/65/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.554 din do 8.395 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.980 din do 10.627 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 17.643 din do 25.010 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 241 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase