Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Peugeot 508 (2010 - 2018)

Izvor: Maksim Toome / Shutterstock.com

Peugeot 508

Peugeot 508 ubija dve muve jednim udarcem - služi kao naslednik i modelu 407 i modelu 607. On se praktično smešta u klasu između njih, klasu koja je vremenom stvorena tako što su limuzine kao npr. 406-ica i Passat rasli, postajali sve luksuzniji i prestižniji, itd. Iz istog razloga je nestala i npr. Laguna.

Prednosti Prednosti

udobnost
upravljivost
zvučna izolacija

Mane Mane

ergonomija (pojedine komande)
nedovoljno pregrada za sitnice
pojedini problematični benzinci

Opis modela

Generalne informacije

Peugeot 508 deli platformu i motore sa Citroenom C5, a proizvode se i u istoj fabrici. Sa dužinom od 479 cm ozbiljno je zašao među luksuznije tzv. direktorske limuzine. Redizajniran je krajem 2014. godine. Jedan od razloga zbog kojeg je doneta odluka da 508-ica nasledi istovremeno 407-icu i 607-icu jeste borba protiv limuzina koje su napustile svoje “prirodno okruženje” i krenule ka premijum segmentu - npr. Insignia, Mondeo, Mazda 6, Passat… Koliko su Francuzi ozbiljno shvatili ovaj zadatak govori nam i činjenica da je 508-ica 2 cm duža od odgovarajuće generacije Passata, ali i da od njega ima 10-ak cm veće međuosovinsko rastojanje.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: VW Passat, Opel Insignia, Ford Mondeo...

Unutrašnjost

Enterijer je urađen u klasičnom francuskom stilu. Na kvalitetu materijala se nije mnogo štedelo. Sedišta su udobna i prostrana, a imaju i dobru bočnu podršku. Ergonomija je dobra, mada ima zaista mnogo komandi koje su tako postavljene ili “zgusnute” da je potrebno određeno vreme privikavanja. Volan je zanimljivog oblika, blago zasečen pri dnu.

Praktičnost

Prtljažnik ima zapreminu od 545/1.581 litar kod sedana, odnosno 660/1.865 litara kod karavana. Na zadnjoj klupi ima dovoljno mesta, mogu udobno da se smeste i osobe visoke 190 cm. Jedna od velikih prednosti je činjenica da praktično nema centralnog tunela koji postoji kod gotovo svih drugih automobila, mada je između prednjih sedišta kućište ventilacije za zadnji deo, koji donekle “ulazi” u zadnji putnički prostor - ono može donekle da smeta.

U vožnji

Uprkos tome što je udobna, 508-ica se odlično snalazi u krivinama. Što se tiče motorizacije, nema ništa posebno da se naglasi. Tu su odlični 2.0 dizelaši, dok oni vozači koji žele nižu potrošnju i jeftiniju registraciju na štetu performansi imaju 1.6 dizelaše. Benzinci - bez obzira da li su turbo ili atmosferski, ne uživaju baš veliku popularnost zbog mogućnosti određenih problema, pa se pre eventualne kupovine imformišite o tome. Preglednost je relativno dobra s obzirom na dimenzije automobila i nisku poziciju sedenja. Zvučna izolacija je odlična.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Potrošnja Motor

2.0 HDi 143 ks, manuelac sa 6 brzina,rastegljiv lepo vuce,potrošnja u granicama normale (na 300km vožnje,kombinovano auto put-magistrala prosečna potrošnja 4.9l), grad oko 5.5 - 6l (ja sam u manjem gradu)... posle passata b6 sesti u ovo je pravo uživanje,udoban auto i za duže puteve... sve u svemu za sada je moj utisak da kvalitet ne odstupa nimalo od nemaca, čak šta više u nekim stvarim je i kvalitetniji u klasi od nemaca... lep očuvan primerak nađite i nečćete imati problema... i da ono što je meni dosta bitno je da je auto baš atraktivan i lepog izgleda,naravno o ukusu se ne raspravlja!

Mane Mane

Možda su mogli francuzi napraviti malo veći ugao otvaranja vrata na ovom modelu i malo je tvrdji volan ... ostalih mana za sada nema pa ćemo za dalje videti...

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 215/60/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.681 din do 19.274 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 0 din do 20.425 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 22.811 din do 38.058 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP - 5*

Odrasli:
90%
Deca:
87%
Pešaci:
41%
Sigurnosne asistencije:
97%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 218 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase