Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Peugeot 607 (1999 - 2010)

Izvor: Art Konovalov / Shutterstock.com

Peugeot 607 (1999 - 2010)

S obzirom na pad cene, 607-ica može da predstavlja odličan izbor za vozače koji žele veliku i udobnu limuzinu, sa prostranim enterijerom i bogatom opremom. Tu su izdržljivi i štedljivi dizel motori, ali generalno treba gurnuti u stranu sportske ambicije kada je ovaj model u pitanju. Izbor motora je prilično bogat i zavisi u velikoj meri od godine proizvodnje konkretnog primeraka.

Prednosti Prednosti

prostrana kabina
bogata serijska oprema
veliki prtljažnik

Mane Mane

slaba bočna podrška na sedištima
vozne osobine
suviše lagan upravljač

Opis modela

Generalne informacije

Ovaj model dužine 490 cm predstavlja vrlo ozbiljan ali ne baš uspešan pokušaj francuskog proizvođača da napadne nemačku premium trojku. Pokazalo se da kupci skupih i luksuznih automobila, koliko god oni bili kvalitetni, bogati opremom, savremenim i inovativnim rešenjima, ipak žele da uz automobil dođe i odgovarajući imidž. Peugeot 607 jednostavno nije imao željeni imidž za limuzinu te klase, pa su kupci radije birali npr. Audi A6, BMW serije 5 ili Mercedes-Benz E klase. Kada je prestala proizvodnja 2010. godine, odlučeno je da naslednik ovog modela istovremeno nasledi i 407-icu, pa je tako nastala 508-ica. Inače, 607-ica je stigla kao naslednica modela 605, što znači da Peugeot nije bio bez iskustva u ovoj klasi, mada ni 605-ica nije ostvarila zadovoljavajući uspeh, naročito kada je u pitanju prodaja van francuskog tržišta. Peugeot 607 je redizajniran 2004. godine, sa najprimetnijim vizuelnim izmenama na prednjem kraju, naročito farovima. Ubačen je i V6 2.7-litarski dizel motor sa više od 200 KS. Proizvodio se isključivo kao limuzina. Antikorozivna zaštita je dobro urađena, pa po tom pitanju ne bi trebalo da bude problema, osim ukoliko auto nije udaran. Sam kvalitet izrade je generalno takođe dobar, motori su se pokazali pouzdanim, uz neke izuzetke, ali postoje ipak neki određeni problemi po pitanju elektronike. I automatski menjači su se dobro pokazali, naručito u kombinaciji sa snažnijim motorima. Ukupno je prodato tokom 10 godina proizvodnje nešto manje od 200.000 primeraka.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Škoda Superb, Volvo S80, Audi A6…

Unutrašnjost

Enterijer deluje vrlo luksuzno, naročito kada je u pitanju verzija sa kožnim enterijerom u krem boji i belom podlogom na instrument tabli. Nažalost, materijali u kabini iako kvalitetni nisu se pokazali baš otpornim na habanje. Sva sedišta su vrlo udobna. Zadnja klupa nudi mnogo prostora, ali široki centralni tunel ipak smeta stopalima putnika u sredini. Standardna oprema je uglavnom prilično bogata. Verzije bez kožnih sedišta i u najsiromašnijim paketima opreme ne deluju baš impresivno u kabini. Komande su ergonomične, na dohvat ruke, sa dovoljno velikim i jasno obeleženim tasterima.

Praktičnost

Prtljažnik je zapremine 470 litara ili po drugim izvorima 510 litara (ova razlika verovatno nastaje zbog standarda, odnosno načina merenja). Uglavnom, prtljažnik je dovoljno širokog otvora i to pravilnog oblika i niske tovarne ivice, što olakšava ubacivanje velikih i teških predmeta. Nažalost, nasloni zadnje klupe ne mogu da se obore kako bi se ubacili i duži predmeti, što je moguće kod mnogih drugih limuzina. U kabini ima sasvim dovoljno korisnih pregrada i ostava za sitnije i veće stvari, uključujući i pregradu ispred suvozača solidnih dimenzija. Istina, pregrade u vratima nisu baš impresivne za automobil ovih dimenzija.

U vožnji

Peugeot 607 nema sportske ambicije - to pokazuje mekim i udobnim vešanjem, kao i lakim upravljačem, pri čemu prednji pogon i same dimenzije i masa vozila ne pomažu u tom smislu. Pritom upravljač nije dovoljno direktan, pa nema ništa od uživanja u brzom prolasku kroz uzastopne krivine. Kod nas je najpopularnija verzija sa 2.0 HDI motorom, a ima ih u više verzija, odnosno različite snage (136, 133, 107 KS). Nijedna verzija ne može da se pohvali ubedljivim performansama. Ko želi bržu vožnju, moraće da izabere neki od motora veće kubikaže.

Iskustva drugih vozača

Aca Simić iznosi svoje utiske o
Peugeot 607 (2000 - 2009)

Prednosti Prednosti

Imam ga 4 godine...2.0hdi,malo slabiji motor, 79kw...prešao preko 50.000 km,sem servisa ništa pipnuo!!! Udoban,prostran...za svaku preporuku...

Mane Mane

Ništa do sad vredno pomena

Pogledajte ostale utiske za:

Peugeot 607 Limuzina (2000-2009)

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 225/55/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 7.585 din do 18.778 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.825 din do 20.876 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 29.000 din do 101.500 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 20 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase