Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Renault Kadjar (2015 – trenutno)

Renault Kadjar

Iako je reč o atraktivnom SUV-u, Kadjar ne spada među one koji „vrište“ za pažnjom svojim oštrim linijama i agresivnim „namrštenim“ farovima. Idealna opcija i za nekoga ko želi kvalitetan i dobro opremljen SUV, a ne želi da „bode oči“ vozilima premijum marki.

Prednosti Prednosti

udobnost
zvučna izolacija
izbor motora

Mane Mane

slabija multimedija
naslon za ruku
nešto viši tovarni prag

Opis modela

Generalne informacije

Dostupan sa integralnim i pogonom samo na prednjim točkovima. Verzija s prednjim pogonom može da se dobije sa sistemom „Extended Grip“ koji pomaže kod vožnje po klizavoj i rastresitoj podlozi. Mogu da se izaberu tri moda u zavisnosti od uslova. Redizajniran je 2019. godine. Motorizacija je u potpunosti obnovljena. Neki motori su dobili više snage i obrtnog momenta, a ubačeni su i potpuno novi motori. Po dimenzijama nalazi se na zlatnoj sredini - nudi dovoljno prostora za putnike, solidan prtljažnik, a pritom nije problematičan za parkiranje. Generalno, u gradskim uslovima sjajno se snalazi.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Nissan Qashqai, Škoda Karoq, Peugeot 3008…

Unutrašnjost

Sedišta su udobna. U kabini imamo kvalitetne materijale i primetan je visok nivo kvaliteta završne obrade. Komande su ergonomski postavljene - nema mnogo dugmića, sve je na dohvat ruke. Ništa revolucionarno, ništa ekstravagantno. Jednostavno i funkcionalno. Pozadi ima dovoljno prostora za dve odrasle osobe visoke i do 190 cm. Može da stane i treća, ali tada neće biti baš komforno, prvenstveno zbog centralnog tunela.

Praktičnost

Pod prtljažnika je u ravni sa tovarnom ivicom, pa je ubacivanje tereta veoma lako, mada tovarna ivica jeste malo povisoka. Ali ovo je ipak SUV - možemo da navedemo mnogo primera hečbeka i limuzina u koje se teže ubacuje teret u prtljažnik. Osnovna zapremina je 472 litra, mada na brojnim mestima možete da nađete drugačiju „litražu“ - od 427 do 572 litra. Da li je reč o razlikama u zavisnosti od opreme, vrste pogona (zadnji diferencijal zauzima dodatni prostor) ili o greškama, zaista ne znamo. Kada se obore nasloni zadnje klupe, dobija se 1.478 litara i ravan pod. Posebna poslastica za one koji imaju potrebu da povremeno prevoze predmete duže od 2,5 metra predstavlja mogućnost preklapanja naslona suvozačkog sedišta (unapred) tako da čitavom dužinom imamo (relativno) ravnu površinu.

U vožnji

Udoban, prilično meko upija čak i veće neravnine kao što su izbočeni šahtovi, a ni prelazak preko „divljih“ betonskih ležećih policajaca nije traumatičan. Sa druge strane, uprkos mekšem i udobnijem oslanjanju, u krivinama se ponaša sigurno i stabilno. Vozač može bez straha da se igra bržim prolascima kroz krivine. Kadjar nije namenjen avanturistima koji žele da krenu u neko bespuće. Ipak, to ne znači da vozač mora da zazire od silaska s asfalta. Tu je klirens od oko 20 cm, što je za nijansu manje od udaljenosti od tla koliko imaju ozbiljni terenci. Od ove klase veći klirens ne može ni da se očekuje, niti ima svrhe. Podsetimo se i da mu je blizak rođak Nissan Qashqai, kao i da Renault već dugo koristi tehnologiju i veliko iskustvo japanskog proizvođača na polju pogona na svim točkovima.

Iskustva drugih vozača

Marek Stefic iznosi svoje utiske o
Renault Kadjar (2016 - )

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Održavanje Potrošnja Motor

Veoma mali potrošač,lep dizajn enterijera,dosta opreme na njemu,stabilan automobil. Vozim ga tri meseca za sada sam iskreno i vise nego zadovoljan,ekonomican,pouzdan,preglednost super jos ako matrix farove suvisno je pricati.

Mane Mane

Gepek nije posebno komforan, nije mi jasno zasto nisu napravili neku kasetu sa klimom gde mozes ostaviti limenku da ohladis leti u toku voznje, slabo dopire klima na zadnjem sedistu nema bocnih izduva samo ispod prednjih sedista. Sto se tice brzine nije nesto brz ali fino vuce 110ks

Pogledajte ostale utiske za:

Renault Kadjar Džip/SUV (2015-trenutno)

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 215/65/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 7.918 din do 19.525 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 7.339 din do 20.324 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 23.873 din do 30.832 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
89%
Deca:
81%
Pešaci:
74%
Sigurnosne asistencije:
71%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 238 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase