Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Toyota Yaris (2005 – 2011)

Izvor: Tupungato / Shutterstock.com

Toyota Yaris druge generacije

Toyotu Yaris prati imidž pouzdanosti još od prve generacije, zbog čega je i u oglasima obično na visokoj ceni. U odnosu na konkurente osetno je kraća, ali to ne znači da nudi manje prostora u kabini ili praktičnosti. Naprotiv!

Prednosti Prednosti

praktičnost
upravljivost
pouzdanost

Mane Mane

instrument tabla na sredini
nezgodno postavljena komanda putnog kompjutera
kvalitet nekih materijala u kabini

Opis modela

Generalne informacije

Postoje verzije sa troja i petora vrata. Druga generacija se u odnosu na prvu nije mnogo izmenila po pitanju dužine, ali je zato otišla u visinu, povećan je unutrašnji prostor i u dobroj meri je poboljšana praktičnost. Pomenimo da je i Yaris druge generacije jedan od retkih automobila iz ove klase koji nije značajno porastao u odnosu na prethodnika, za razliku od mnogih drugih koji masovno probijaju magičnu granicu od četiri metra. Konstruktori su se potrudili da maksimalno iskoriste unutrašnji prostor s obzirom na spoljašnje dimenzije. Kad u obzir uzmemo prostranost, praktičnost i fleksibilnost zadnje klupe i prtljažnog prostora, pouzdanost, kao i kompaktnost koja je od značaja pri vožnji i parkiranju po gradu gde se svaki centimetar računa, Yaris druge generacije predstavlja zaista sjajan automobil čak i za porodicu sa dvoje manje dece. Nažalost, ove kvalitete treba i dobro platiti.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Opel Corsa, Ford Fiesta, VW Polo…

Unutrašnjost

Vozač i suvozač sede udobno i imaju sasvim dovoljno prostora - čak i oni korpulentniji i viši. Vozačevo sedište i upravljač imaju solidne mogućnosti podešavanja, pa se lako nalazi idealna pozicija. Instrument tabla se nalazi na sredini, što nekim vozačima ne smeta, ali zato druge „užasava“. Kvalitet materijala je prosečan. Yaris druge generacije može da se pohvali obiljem pregrada za odlaganje stvari.

Praktičnost

Zadnja klupa može da se pomera napred-nazad u rasponu od 14 cm, čime se bira između više prostora za putnike ili većeg prtljažnika. Osnovna zapremina prtljažnika je 272 litra do 330 litara kada je zadnja klupa gurnuta maksimalno napred. Kada se obore nasloni zadnje klupe, dobija se potpuno ravna površina i zapremina od 1.086 litara. Inače, sve operacije se obavljaju vrlo lako.

U vožnji

Udobnost je prosečna - nije sjajna, ali bolja je nego što bi se očekivalo od automobila ovih dimenzija. Sa druge strane, odlično se ponaša u krivinama, a pokazalo se da je i vrlo siguran pri iznenadnim manevrima. Najpopularniji je benzinski trocilindraš od 1.000 kubika i 69 KS koji ima dovoljno snage za vožnju po gradu. Međutim, nije baš najbolja opcija za vožnju na otvorenom, a zahvaljujući svojoj trocilindarskoj prirodi nije ga baš najlakše “utišati” i ublažiti vibracije. U tom slučaju je bolji 1.3-litarski benzinac sa 87 KS. Tu je i odlični 1.4 dizelaš sa 90 KS, mada on zbog cene nije baš popularan među kupcima. Postoji i sportska verzija, sa 1.8-litarskim motorom koji razvija 133 KS.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Održavanje Potrošnja Motor

2006 godište, 1,33VVTi Kupio ga novog. Samo reči hvale. Ništa ne škripi niti krcka. Gledam da ga ne držim na suncu. Nisu ga džaba nazvali mali-veliki u reklami.. napred mesta, na zadnjoj klupi mesta. Ako treba veliki gepek e onda pomeraš klupe i sklapaš ih, pa onda mesta ima baš, baš , jer je i kabina poprilično visoka. Zadnje klupe se sklapaju u idealno ravno, a ne kao ovi današnji. Na putu se ne postidi nimalo, ama baš ni malo, može da parira bilo kome ako se pametno vozi.

Mane Mane

Po meni nema mane, osim da bih promenio malo da vozam i nešto drugo.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 165/65/R14:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 0 din do 10.399 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.331 din do 7.117 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 15.390 din do 23.432 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
5*
Deca:
3*
Pešaci:
2*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 101 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase