Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Volkswagen Passat CC (2008 - 2002)

Izvor: Caddy Man / Shutterstock.com

Volkswagen Passat CC prve generacije (2008 - 2002)

U VW-u su odlučili da se priključe trendu limuzina sa oblikom kupea, te je nastao Passat CC. Reč je praktično o standardnom modelu Passat koji je “prepravljen” kako bi izgledao atraktivnije, odnosno kao sportski kupe, zbog čega su u određenoj meri žrtvovani prostor za putnike i prtljažni prostor. Prilikom redizajna iz naziva je izbačena reč Passat kako bi se ovaj model potpuno distancirao od “originala” - tako je nastao VW CC.

Prednosti Prednosti

kvalitet materijala u kabini
udobnost
vozne osobine

Mane Mane

prostor iznad glave pozadi
otežan ulazak/izlazak
preglednost

Opis modela

Generalne informacije

Javnost je bila oduševljena kada se pojavio ovaj automobil, pošto je viđen kao Passat sa svim svojim kvalitetima, ali u veoma atraktivnom pakovanju. Osvojio je i razne nagrade za dizajn. U suštini, ispod drugačije “limarije” to je standardni Passat, mada u zavisnosti od verzije, motorizacije i paketa opreme može znatno da se razlikuje kada su u pitanju udobnost, upravljivost i generalno osećaj u vožnji. Obe verzije imaju isto međuosovinsko rastojanje, ali je CC oko 3 cm duži (konkretno 480 cm), 5 cm niži i 3,5 cm širi. Proizvodnja redizajnirane verzije startovala je početkom 2012. godine. Ona je dobila primetno drugačiji prednji i zadnji kraj, tako da gotovo da deluje kao da je reč o drugoj generaciji. Enterijer je pritom veoma blago izmenjen. Kada je prestala proizvodnja, nasledio ga je model Arteon.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Mercedes CLS, Audi A5 Sportback, Mazda 6…

Unutrašnjost

Postoje verzije za 4 i za 5 putnika. Međutim čak i verzija za 5 putnika je ipak pogodnija za četvoro zbog profilisanosti zadnje klupe i velikog centralnog tunela. Dvoje odraslih pozadi mogu da sede veoma komforno, mada zbog spuštajuće linije krova viši putnici neće imati baš mnogo mesta iznad glave što može da deluje klaustrofobično. Materijali u kabini su kvalitetniji nego kod običnog Passata, što važi i za završnu obradu. Takođe je bogatija standardna i dodatna oprema.

Praktičnost

Zapremina prtljažnika je donekle žrtvovana zarad kupeovske linije karoserije, mada sa 532 litra nije uopšte loša. U odnosu na standardni Passat B6, to je za 33 litra manje. Naslon zadnje klupe može da se obori u odnosu 60/40, pa mogu da se ubace i duži predmeti ili više prtljaga. Tovarni prag je prilično visok u odnosu na pod prtljažnika, mada to ne predstavlja veliki problem prilikom ubacivanja kofera koji nisu suviše teški.

U vožnji

Iako u odnosu na standardni Passat ima više sportskog duha, CC je i dalje udobna limuzina. Uprkos atraktivnom izgledu nije reč o pravom sportisti namenjenom jurcanju kroz krivine. To ne znači da nije dovoljno stabilan i siguran u svakoj situaciji. Udobnost ne narušavaju ni točkovi od 18 inča, pri čemu postoje i verzije sa adaptivnim amortizerima. Istina, nije udoban kao običan Passat, ali treba imati u vidu i to da CC ima niži klirens za 5 cm, što za ovu vrstu vozila predstavlja primetnu razliku. Takođe su i prednja sedišta montirana niže, pa je vozač osetno bliži asfaltu što doprinosi sportskom utisku.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Pouzdanost Održavanje Potrošnja Motor

Vozim ga godinu dana i za to vreme sam presao nekih 30.000. Na autu sam radio samo redovan servis. Auto je savrsen za putovanje prvo sto osecas da ima dovoljno snage da ispostuje svaki stisak papucice gasa. Izuzetno je stabilan i upravljiv. Potrosnja prosecna je nekih 6,5 litara. Za mene licno mozda jedan on najlepsih vw modela.

Mane Mane

Mozda kao prva mana su skupi pneumatici, konkretno za fabricke 18 inca felne treba izdojiti nekih 15.000 za jednu gumu ako uzimate nesto kvalitetnije pneumatike. Druga mana je malo tezi izlazak iz auta za starije ljude zbog male visine auta.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 235/45/R17:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 0 din do 22.614 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.640 din do 15.192 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 29.500 din do 39.500 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
91%
Deca:
77%
Pešaci:
54%
Sigurnosne asistencije:
71%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 174 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase