Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Jaguar XJ6 Sovereign – legendarna britanska limuzina u oglasima

Jaguar XJ6 Sovereign – legendarna britanska limuzina u oglasima
Postavljeno 06.04.2023. u 15:40
Autor: Dragan Romčević

Jaguar XJ6 Sovereign, iz 1989. godine, sa 3.6-litarskim motorom, predstavlja klasičnu limuzinu stvorenu za biznismene i sličnu klijentelu iz tog perioda. Pritom ovaj primerak ima zaista full opremu, što generalno ljubiteljima ovakvih vozila ne bi trebalo da predstavlja naročito važan faktor.

Uostalom, pogledajte slike, a ukoliko ste zainteresovani kontaktirajte vlasnika. On će vam dati mnogo više zanimljivih detalja u vezi ovog automobila.

Vlasnik kaže:

„Auto je uvezen iz Švajcarske. Kupljen je od prvog i jedinog vlasnika. Sve vreme, i ovde i u Švajcarskoj, bio je garažiran i veoma pažljivo čuvan i održavan. Svaki deo na autu je fabrički - ništa nije menjano, osim potrošnih delova, naravno.

Nakon što sam ga kupio, jedino što sam odradio bilo je poliranje, mada nije bilo velike potrebe za tim, a zatim je stavljena i keramička zaštita. Ljudi koji su radili poliranje bili su iznenađeni time što ne samo što je na autu i dalje prva boja, nego što je i lak u odličnom stanju.

Dakle, auto nije restauriran. U originalnom je stanju. U njemu su čak i svi originalni tepisi, tepih u prtljažniku, originalni Jaguarov alat, ima original Jaguar gravuru na svim važnim delovima, ima originalne zimske i letnje patosnice, itd.

Ima i ful opremu, uključujući putni računar, el. retrovizore, grejanje sedišta, grejanje retrovizora, tempomat, grejač vetrobrana, ambijentalno osvetljenje, el. podešavanje sedišta u svim smerovima (i po visini), vazdušne komore u sedištima koje mogu da se naduvaju po želji vozača, el. šiber, itd.

Naravno, od opreme nema stvari koje u ono vreme nisu ni postojale, kao što je navigacija, tač-skrin ekrani i slično. Takođe, sve od opreme radi - svaka opcija, uključujući i tempomat, kao i svaki taster u kabini. Tu su i dupli setovi guma sa felnama.

Enterijer je uživo zaista onakav kako izgleda na slikama. U kabini nema imitacije drveta, već je sve pravo drvo.

Tehnički pregled prolazi bez ikakvih problema. Ovo je, inače, najudobniji i najpovozniji auto koji sam ja posedovao. A imao sam deset automobila, i volim automobile, i stvarno ih dobro održavam, a takođe sam probao dosta automobila. Da ne govorim o tome u koliko automobila sam se vozio.

Uglavnom, ovaj auto je prava drumska krstarica. Vožnja u njemu je pravo uživanje, bez obzira na brzinu. Inače, njegov 6-cilindarski redni atmosferski motor može da pređe milion kilometara uz redovno servisiranje.

I njegov četvorostepeni automatski menjač (japanskog porekla) hvale kao jedan od izuzetno izdržljivih i kvalitetnih.

Što se tiče vožnje, s obzirom na to da ova verzija ima klasično oslanjanje, po udobnosti je u ravni ili čak iznad automobila kao što je Mercedes 123. Na zadnjem sedištu imate osećaj kao da sedite na vodenom krevetu – naravno, osećaju se udarne rupe i ležeći policajci, ali nema govora o lupanju i udarima. Vešanje je meko gotovo kao da je reč o hidrauličnom ili vazdušnom vešanju.

Vožnja je pravo uživanje. Naravno da ovo nije sportski kupe, ali tu je ipak 3.600 kubika i preko 200 KS. Treba imati u vidu da za luksuznu limuzinu iz tog perioda ovakva motorizacija nije bila uopšte naivna.“

Ni potrošnja nije baš za svakoga, mada u zaista velikoj meri zavisi od uslova u kojima se vozi. Na primer, potrošnja ide od samo 8 l/100 km na auto-putu pri brzini od 120 km/h, pa do 15-16 litara u gradskoj vožnji.

Putni (bord) kompjuter je prilično tačan kada je potrošnja u pitanju, pošto je potrošnja proveravana po principu od točenja goriva od čepa do čepa više puta na različitim relacijama.

Oglas za ovaj automobil možete da vidite klikom na ovaj link.

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 0
Pregleda: 12519
Ocena: 4.4
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.