Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Koja je procedura podnošenja zahteva za dobijanje nalepnice za električni trotinet?

Koja je procedura podnošenja zahteva za dobijanje nalepnice za električni trotinet?
Postavljeno 11.04.2024. u 10:01
Autor: Dragan Romčević

Vlasnik električnog trotineta popunjava i podnosi zahtev za izdavanje nalepnice na propisanim obrascima na nekoj od lokacija koje možete da vidite klikom na ovaj link.

Uz zahtev se prilaže: 

1) tehnička dokumentacija za električni trotinet iz koje se mogu utvrditi marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila (ova dokumentacija se po pravilu dobija prilikom kupovine trotineta)

2) fotokopija lične karte ili očitana lična karta, odnosno dokaz o upisu u registar pravnih lica za pravna lica

3) popunjena i potpisana izjava, na obrascu koji se uzima na mestu na kojem predajete zahtev

4) dokaz o uplaćenoj naknadi na ime izdavanja nalepnice (2.060 dinara)

Potrebno je dovesti i sam električni trotinet prilikom predaje zahteva, kako bi operater pregledao trotinet i zalepio nalepnicu!

Dodatne informacije

Izdavanje i postavljanje nalepnice ne bi trebalo da traje duže od 30 minuta.

Nalepnica je trajna, odnosno ne zahteva godišnje obnavljanje.

U slučaju oštećenja ili uništenja nalepnice, na zahtev vlasnika električnog trotineta, može se izdati nova nalepnica.

Sve dodatne informacije o načinu podnošenja zahteva, potrebnoj dokumentaciji i detaljnijim informacijama o lokacijama na kojima može da se preda zahtev za izdavanje nalepnice možete dobiti preko emaila [email protected], kao i putem kol centra AMSS na broj telefona 1987.

Podsećamo, nakon 15. juna 2024. godine, u saobraćaju na putu mogu učestvovati samo električni trotineti na kojima je postavljena nalepnica u skladu sa propisima.

Foto: Shutterstock.com

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 5
Pregleda: 3332
Ocena: 0
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Gogi

Meni je fascinantan preovladavajući odijum prema vozačima trotineta koji se može videti u komentarima po portalima, iako još nisam video nijednu vest da je neko trotinetom udario nekoga ili da je sam pao pod točkove automobila. Radi se o čistoj pakosti. Vozači ih ne vole ispred sebe kao što ne vole ni motore ni bicikle, a mnogi pešaci ih ne vole iz čiste zavisti. Svi oni niti iko njihov naravno ne vozi trotinet.

Odgovori

Saomi

Imam 2 pitanja/nejasnoce: 1. Da li se smatra ucestvovanjem u saobracaju ako se vozi obelezenom stazom za bicikl? 2. Da li propis vazi za sve trotinete, cak i one koji imaju ugradjeno sediste?

Odgovori

Polovni Automobili

Poštovani, da - vožnja obeleženom stazom za bicikl se smatra učestvovanjem u saobraćaju. Električni trotineti su u zakonu definisani terminom "laka električna vozila", a pod tim terminom se podrazumevaju isključivo električni trotineti sa po jednim točkom napred i nazad, BEZ MESTA ZA SEDENJE i sa navedenim karakteristikama po pitanju snage, mase i brzine, dok se ne podrazumevaju bilo kakvi monocikli, bicikli, mopedi, samobalansirajuća sredstva, skejtovi i slično.

Jaroslav Filip

Meni ovo liči na uzimanje para od vlasnika,pišto ih ima mnogo. Znači nije svrha bezbednost,već uzeti pare. Čudi me da nisu izmislili registraciju bicikla .

Odgovori

[email protected]

Normalno, samo još da poprave staze, da mogu da se voze.